High 5ive – Summer Fest

LINE UP 2021

NECK DEEP

[UK]
- Lördagens Headliner

Neck Deep är ett brittiskt poppunk band från Wrexham, bildat 2012. Bandet är även ett av de största inom sin genré i Europa och gör efter många års väntan äntligen sin Sverigedebut. Missa inte att uppleva Wales-kvintetten live i Stockholm den 2 Juli när de står som festivalens headliner den sista dagen. Ett framträdande som är bekräftat att bli det enda i Skandinavien för Neck Deep under 2022.

För fans av: Blink-182, A Day To Remember, Sum 41
Kolla också in: Trash Boat, Yours Truly, Those Without

AVIANA

[SE]

Tidigt 2020 beslutade sig samtliga medlemmar i Aviana förutom sångaren Joel Holmqvist att lägga ner och de flesta trodde nog att det skulle vara slutet på Metalcore-sagan som började i Göteborg 2017. “Det är inte slut, det här är bara början” meddelade Holmqvist och kom tillbaka med releasen “Retaliation” i Februari 2021. En ny era av Aviana är här för att stanna och alla är inbjudna på resan med ett av Sveriges mest intressanta framtidslöften inom Alternativ Metal.

För fans av: Architects, Rob Zombie, Mick Gordon
Kolla också in: Crystal Lake, Imminence, Viscera

BEING AS AN OCEAN

[US]

Being As An Ocean beskrivs bäst som ett Emo-band, men med ena foten inne i Metalcore-världen. Bandets musik är en slags Alternativ Rock med tydliga referenser från 2000-talets stora artister i genrén som Taking Back Sunday, Jimmy Eat World, men där blandar in futuristiska och elektroniska inslag i sitt unika sound. Till sommaren är de äntligen tillbaka i Stockholm med nya releaser i bagaget och ett stort sound, som bara fortsätter att växa.

För fans av: La Dispute, Jimmy Eat World, Taking Back Sunday
Kolla också in: Imminence, Trash Boat, Dead Like Juliet

CRYSTAL LAKE

[JP]

Det Japanska Metalcore monstret Crystal Lake är något som alla behöver få uppleva live innan man dör. Den 2 Juli 2022 har du en exklusiv möjlighet att se deras enda spelning i Sverige för året. Trots en pandemi som omöjliggjort turnéer har bandet samlat ihop över 500 livegig världen över de senaste 5 åren med band som Parkway Drive, Thy Art Is Murder, Polaris mfl. Tokyo-bandet som gjorde sin debut i Sverige 2019 är alltså äntligen tillbaka för att visa oss varför de anses enligt många vara världens bästa liveband!

För fans av: Parkway Drive, The Ghost Inside, Currents
Kolla också in: Aviana, Viscera, Imminence

DEAD LIKE JULIET

[IT]

I norra Italien och längs med Syd Tyrolen ligger en Melodisk Hardcore skatt och gömmer sig. Den stavas “Dead Like Juliet” och bandet som turnérat flitigt i Europa de senaste åren, både själva och som support till större akter som Adept, Stick To Your Guns mfl kommer tillbaka till Stockholm nästa sommar. Signifikant för dessa sex stycken Italienare är en energi utanöver det vanliga. Med klockrena melodier, catchiga breakdowns och gangvocals där publiken direkt bjuds in att vara en del av showen är detta inget du vill missa när de åter står på festivalens scen i Juli.

För fans av: While She Sleeps, Stick To Your Guns, The Used
Kolla också in: Imminence, Being As An Ocean, Trash Boat

DEMOTIONAL

[SE]

En sextet från Göteborg som ursprungligen startade som ett examensarbete av gitarristen Sebastian Fjordevik, år 2009. Bandet är välkända för deras energiska liveframträdanden och har sedan debutalbumet ’State: In Denial’ från 2013, turnerat tillsammans med band som Arch Enemy, Entombed och Adept m.fl. Med tydliga influenser från metalcore- och melodic death metal-scenen har de med deras senaste albumsläpp ’Scandinavian Aftermath’ siktet inställt på att ta plats bland Sveriges metalelit. Och, det är vi övertygade om att de kommer lyckas med!

För fans av: Dead By April, In Flames, Scar Symmetry
Kolla också in: Kill The Kong, Dead Like Juliet, For I Am King

ESKIMO CALLBOY

[DE]

Storheterna på partyhimlen kommer till Sverige för första gången någonsin! Eskimo Callboy som 2020 släppte partydängan ’Hypa Hypa’ kommer garanterat lyfta taket på Fållan. Med det kommande albumet lär det bli mer party än någonsin! Häng med när Tyskarna som sedan 2010 mixat metalcore med elektronisk partymusik, humor och en enorm portion energi, intar scenen på High 5ive Summer Fest 2022.

För fans av: One Morning Left, We Butter The Bread with Butter, Chunk! No Captain Chunk!
Kolla också in: One Morning Left, For I Am King, Demotional

FOR I AM KING

[NL]

For I Am King, det Nederländska metalcore/death metalbandet med Alma Alizadeh i fronten släpper banger efter banger. Med deras senaste albumsläpp slog de igenom bruset rejält och har sedan dess tagit världen med storm. Som Metal Hammer uttryckte det “If Arch Enemy were in a relay, this five-piece would be the next contenders to pick up the baton”.

För fans av:  The Black Dahlia Murder, Arch Enemy, Humanity’s Last Breath
Kolla också in: Aviana, Viscera, Vildhjarta

IMMINENCE

[SE]

Sveriges nu kanske största band inom post-hardcore/metalcore. Bandet som formades 2010 som ett typiskt replokalsband, i en liten håla vid namn Anderslöv, har nu tagit hela svenska metalvärlden med storm. Med hela 3 tidigare kritikerrosade album släpper nu bandet sitt fjärde studioalbum och vi lovar att ni inte kommer bli besvikna. Ni vill inte missa detta!

För fans av: Our Hollow Our Home, Bad Omens, Annisokay
Kolla också in: Dead Like Juliet, Crystal Lake, Being As An Ocean

KILL THE KONG

[SE]

Det unga svenska sjumannaundret som påbörjade sin resa så sent som 2015!
Trots deras ringa tid tillsammans lämnar de få oberörda med deras tunga slagverk och deras aggressiva stil som tillsammans skapar en stämning som få andra. Vi lovar att moshen kommer bli något alldeles extra när dessa grabbar intar scenen.

För fans av: Orbit Culture, In Flames, Soilwork
Kolla också in: Demotional, For I Am King, Imminence

ONE MORNING LEFT

[FI]

Frågan är om inte de finska partycore-pionjärerna One Morning Left kommer lyfta taket på Fållan högre än Eskimo Callboy när de drar fram flöjten i breakdownet ifrån låten ”You’re dead! Let’s Disco!”.
Ni som känner till One Morning Left vet att det som väntar är tunga riffs, screams, allsång, breakdowns och massor med synth!

För fans av: Eskimo Callboy, We Butter The Bread With Butter, Chunk! No Captain Chunk!
Kolla också in: Eskimo Callboy, For I Am King, Demotional

THOSE WITHOUT

[SE]

PopPunk-nykomlingarna Those Without, från Örebro, gör sin första festivalspelning någonsin på High 5ive Summer Fest 2022. Med deras nysläppta album ”Bittersweet” har de visat världen att de är en kraft att räkna med. Bättre PopPunk får man leta länge och väl efter. Grabbarna i Those Without har arbetat länge och väl med att nå dit där de är idag, och de är hungriga efter mer! Missa inte detta, och kom ihåg vart du hörde och såg dessa hjältar först! För vi lovar att dessa kommer bli stora!

För fans av: Blink 182, Machine Gun Kelly, Green Day
Kolla också in: Yours Truly, Neck Deep, Trash Boat

TRASH BOAT

[UK]

Trash Boat är ett brittiskt poppunkband bildat i St Albans 2014. Men Trash Boat är inget vanligt poppunkband. På deras nysläppta debutalbum kan man höra fragment ifrån var de hämtar sina influenser. Det är nämligen inte vad du kanske förväntar dig av ett ”vanligt” poppunkband. De hämtar nämligen sina influenser hos band som Muse, Placebo, System Of A Down och Nine Inch Nails. Om inte deras debutalbum redan övertygat dig så garanterar vi att detta blir något utöver det vanliga!

För fans av: Blink 182, Nine Inch Nails, Neck Deep
Kolla också in: Yours Truly, Neck Deep, Those Without

VILDHJARTA

[SE]
THALL! Ordet som myntades av dessa djentlegender från norr. Vildhjarta har under sin tid på svenska metalscenen blivit nästan lika självklara som Meshuggah. Kanske inte så konstigt med tanke på att bägge spelar just Djent, och dessutom gör det j*vligt bra!

För fans av: Meshuggah, Sepultura, TesseracT
Kolla också in: For I Am King, Aviana, Viscera

VISCERA

[UK]
Deathcore-supergruppen från UK bestående av inga mindre än forna medlemmar från bl.a. Sylosis, Heart of a Coward och Martyr Defiled. Med ett debutalbum lanserat mitt under pågående pandemi är bandet hungrigare än någonsin på att äntligen få spela plattan live!

För fans av: Thy Art Is Murder, The Black Dahlia Murder, Humanity’s Last Breath
Kolla också in: Aviana, For I Am King, Vildhjarta

YOURS TRULY

[AU]

Från andra sidan jordgloben kommer Yours Truly. Nästa stjärnor på poppunkhimlen. Nominerade till J Awards ‘Årets nykomling’ 2020 och till ARIA Awards ‘Best Hard rock album of the year’ 2021 får tala för sig själv. Vi lovar att detta är något alldeles extra.

För fans av: Blink 182, Sum 41, Neck Deep
Kolla också in: Trast Boat Neck Deep, Those Without

High 5ive Summer Fest Overlay left
High 5ive Summer Fest Overlay right