High 5ive – Summer Fest

LINE UP 2023

BORN OF OSIRIS

[USA]

Plays:

Det amerikanska progressiva Metalcore bandet från Illinois kommer äntligen tillbaka till Sverige och gör ett exklusivt stopp på High 5ive Summer Fest för första gången sedan 2016. Born of Osiris tar med sig det senaste albumet ‘Angel or Alien’ som släpptes via Sumerian Records 2021 till Stockholm. Missa inte det!

För fans av: Whitechapel, Veil of Maya, Vildhjarta

DREAM STATE

[UK]

Dream State är en alternativ rock kvartett från södra Wales som 2017 slog igenom stort online med singeln ‘White Lies’ och har sedan dess radat upp turnén och framgångar världen över. I Sverige sågs de senast tillsammans med I Prevail och 2022 gör bandet sin festivaldebut när de intar Betongparken i Stockholm.

För fans av: Paramore, Stand Atlantic, Tonight Alive

LANDMVRKS

[FR]

Kungarna av Frankrike gör äntligen debut i Sverige! Landmvrks som har vuxit inte bara i hemlandet, men även i hela Europa och blivit ett av de mest omtalade Metalcore banden de senaste åren gör en exklusiv spelning i Stockholm i sommar. Med sitt unika sound och låtar som ‘Death’, ‘Lost In a Wave’ och Suffocate’ kommer detta bli en fest du sent kommer att glömma.

För fans av: Limp Bizkit, Wage War, Northlane

LORNA SHORE

[USA]

Ett av planetens absolut mest hypade Metal band just nu och det största Deathcore-bandet i världen kommer till High 5ive Summer Fest för en exklusiv spelning. Det senaste albumet ‘Pain Remains’ släpptes i Oktober och vi är äntligen redo för en introduktion av Will Ramos & co i huvudstaden.

För fans av: Slaughter To Prevail, Whitechapel, Thy Art Is Murder

OUR HOLLOW OUR HOME

[UK]

En av Englands mest framstående Metalcore-band gjorde sin debut i Sverige 2019 när de agerade support till Adept som firade 10 Years of Disaster i Stockholm och Göteborg. Sedan dess har de hunnit släppa nya albumet ‘Burn In The Flood’ och det ryktas att ytterligare ett album är på väg till innan sommaren.

För fans av: The Ghost Inside, August Burns Red, Stray From The Path

POLARIS

[AUS]

Australien har de senaste åren dominerat i Metalcorevärlden. En av anledningarna är Sydney-baserade Polaris. 2020 släpptes bandets andra fullängdare ‘The Death of Me’ och nu kommer äntligen Polaris tillbaka till Stockholm för en exklusiv spelning i Betongparken med låtar som ‘Masochist’, ‘Hypermania’ och ‘The Remedy’ med sig i bagaget.

För fans av: Architects, I Prevail, Wage War

RESOLVE

[FR]

Lyon-baserade succén Resolve var inbokade att spela på High 5ive Summer Fest redan 2022, men blev tyvärr tvungna att ställa in med kort varsel. Vi har gjort allt vi kan för att se till att få bandet till Sverige så snabbt som möjligt och är glada att kunna presentera dem till festivalen 2023. Debutalbumet ‘Between Me and The Machine’ är ett mästerverk som du inte bör missa. Lyssna in dig nu!

För fans av: Landmvrks, Aviana, Hollow Front

WHILE SHE SLEEPS

[UK]

Efter att ha turnérat världen över tillsammans några av de absolut största moderna Metalbanden som Bring Me The Horizon, Parkway Drive mfl. har Sheffield-kvintetten själva hamnat på tronen som en av de allra största. I sommar ser ni dem vid ett exklusivt tillfälle i Sverige. Vi ses i Betongparken 30 Juni-1 Juli.

För fans av: Bring Me The Horizon, Architects, Parkway Drive