High 5ive – Summer Fest

NYHETER

2022-02-21 - P.G.A. Rådande läge

Pågrund av det rådande läget i Europa just nu så har vi tillsammans med artister och partners tagit beslutet att skjuta på dagens annonsering av Lineup. Vi hoppas att kunna göra detta snart när läget lugnat sig och vi har större anledning av att se fram emot sommaren.

Våra tankar är med det Ukrainska folket och alla som på något vis drabbas av det som sker där.

Bästa hälsningar,
Stoffe, Maja, Therese, Nicklas och resten av teamet,
High 5ive Summer Fest Crew.

2022-02-21 - VIKTIGT MEDDELANDE!

Pga omständigheter som vi som arrangör inte kunnat råda över, så kommer inte Neck Deep eller Being As An Ocean att vara en del av årets festival. Vi jobbar för fullt med att hitta bästa tänkbara ersättare och kommer, bortsett från headlinern på lördagen, att presentera den fullständiga Lineupen till festivalen nästa måndag – den 28 Februari kl 18:00.

Självklart erbjuder vi återköp till er som enbart vill gå på festivalen för att se Neck Deep eller Being As An Ocean. Återköp kan ske till och med 28/2 kl 17.59.

Maila oss på info@high5ivesummerfest.se så hjälper vi dig!

Tack för förtroendet och att ni är med och stöttar den svenska Core-scenen tillsammans med oss. Vi ses i sommar! ☀️

Bästa hälsningar,
Stoffe, Maja, Therese, Nicklas och resten av teamet,
High 5ive Summer Fest Crew.

2021-10-25 - Första bandsläppet inför 2022!

High 5ive Summer Fest, Skandinaviens enda festival med fokus på Metalcore, Hardcore och Emo fick se sig besegrade av pandemin 2 år i rad då festivalen tvingades ställa in 2020 och 2021. Nu presenterar festivalen de 16 st första artisterna som kommer till Stockholm den 1-2 Juli 2022.

– ”Vi har gjort allt vi kan för att få till den absolut bästa lineupen vi kunnat inför sommaren. Vi har haft både tur och otur. Vi har kunnat boka om en del band som skulle ha spelat under 2020/2021, andra inte pga logistiska skäl. Det kommer också mycket nytt, exklusivt och häftigt som vi ser fram emot jättemycket!” säger Stoffe Johansson, Festivalbokare.

Nytt inför 2022 är att festivalen flyttar tillbaka till Slakthusområdet och kommer att ta plats på den nya arenan “Fållan” där det ryms 1800 personer. Fållan som är utrustad med 2 st scener, en lite mindre scen och en större huvudscen kommer också ha ett exklusivt festivalområde utomhus på plats under High 5ive Summer Fest den 1-2 Juli.

– “Det kommer vara ett fullspäckat schema över två dagar. Utöver alla grymma artister kommer vi ha en rad med olika happenings, intervjuer, signing session och annat skoj på festivalområdet där man kan äta, dricka, hänga med sina vänner och bara ha det bra mellan banden.” fortsätter Maja Jogre, projektledare för festivalen.

Några av huvudakterna som presenteras så här långt på festivalen 2022 är det brittiska poppunk bandet Neck Deep, som gör en exklusiv konsert I Skandinavien. Tillsammans med album-aktuella progressiva Metalbandet Vildhjarta, som gör sin enda spelning I Sverige 2022 på festivalen och den Japanska Metalcore sensationen Crystal Lake samt det Tyska partycore bandet Eskimo Callboy och många flera, så finns det en hel del speciella akter att se fram emot.

High 5ive Summer Fest Vad? Festival
Var? Fållan, Slakthusområdet I Stockholm
När? 1 och 2 Juli 2022
Artister: Neck Deep, Vildhjarta, Crystal Lake, Eskimo Callboy, Imminence, Trash Boat, Being As An Ocean, Aviana mfl.

Festivalpass (2-dagar) 895 SEK + Serviceavgift
En-dagsbiljett (Fredag eller Lördag) 595 SEK + Serviceavgift

Bästa hälsningar,
Stoffe, Maja, Therese, Nicklas och resten av teamet,
High 5ive Summer Fest Crew.

2021-05-17 - Även årets festival flyttas fram till 2022!

Detta är nog för många inget oväntat meddelande och vi är lika besvikna som er att behöva skicka detta;
Till följd av rådande världsläge, inkluderat reserestriktioner och beslut tagna tillsammans med artister och deras respektive management så är vi tyvärr tvungna att skjuta upp High 5ive Summer Fest 2021 som skulle ha arrangerats på Fryshuset den 2-3 Juli i sommar.

Vi ber om er förståelse för att detta besked kommer så sent. Det är en följd av olika omständigheter vi tyvärr inte kunnat styra över själva.

I dessa mörka tider, kan vi dock meddela att vi ser ett ljus i tunneln i takt med att event-världen sakta börja öppna upp runt omkring oss och vaccineringsprogram för Covid-19 globalt avancerar.
Därför som ett glädjande besked, som ni precis läste, så är festivalen på inga sätt inställd, utan bara framskjuten tills vi har möjligheten att genomföra den. 

Det nya datumet är 1-2 Juli 2022 i Stockholm. NOTERA! Köpta biljetter gäller fortfarande 2022.
Vi jobbar fortfarande hårt på att kunna bekräfta lineupen och behålla så många band som möjligt från årets lineup.

Framåt kommer vi att informera dig som festivalbesökare om lineup, spelställe (i Stockholm) och annat runt festivalen, men hoppas att ni kan ha ytterligare lite tålamod med oss när vi bakom kulisserna arbetar för att göra festivalen 2022 till den bästa och mest efterlängtade någonsin.

Tyvärr finns det inte möjlighet för oss att besvara frågor via sociala medier utan ber er kontakta hello@high5ive.se så kommer vi hjälpa er vidare där.

Bästa hälsningar,
Stoffe, Maja, Therese, Nicklas och resten av teamet,
High 5ive Summer Fest Crew.

2020-04-21 - Festivalen denna sommar är framflyttad till 2021.

Det är med gråten i halsen som vi måste informera er att vi måste skjuta på festivalen, pga de nuvarande regleringarna för event och resor internationellt.

Det nya datumet som gäller är 2-3 juli 2021, på Fryshuset, Stockholm.​

Festivalteamet har arbetat mycket hårt under de senaste veckorna för att hitta en lösning på detta. Det bästa och enda alternativet tycks dessvärre vara att flytta festivalen framåt för att i möjlig mån kunna behålla denna fantastiska lineup och för att fortsatt ha något att se fram emot .

BEHÅLL DINA BILJETTER och fortsätt att stödja oss genom att köpa biljetter. Det är det enda som håller oss igång, som den lilla oberoende organisation som vi ändå är.

Festivalen kommer fortfarande att äga rum och lineupen kommer att förbli densamma tills du hör något annat. Det kan dock komma att bli potentiella förändringar i lineupen som med alla andra festivaler. Vi håller nära kontakt med alla band, chefer, agenter och partners för att se till att vi kan fortsätta som tänkt om än först nästa år.

Var försiktig. Vi ses nästa sommar!

2020-03-06 - Road To Summer Fest (Band tävling) Onlineröstningen är nu öppen!

Grattis till de 15 band som lyckades ta sig vidare till online-omröstningen för en chans att få spela på festivalen och andra fantastiska priser ifrån bl.a. Pins & Knuckles Merchandise, Aaron Finch Designs m.fl.

Gå till det officiella Festival Facebook Eventet för att rösta du också!

High 5ive Summer Fest Overlay left
High 5ive Summer Fest Overlay right