High 5ive – Summer Fest

ROAD TO SUMMER FEST

Vi älskar att visa upp ny musik och vilket sätt är bättre än att göra det på vår egen festival? Av den anledningen valde vi att utlysa en tävling där förstapriset inte är något mindre än en spelplats på festivalen!

Som alla vet blev 2020 ett ganska speciell år. Vi behövde inte bara skjuta upp festivalen, vi var också tvungna att skjuta upp finalen av Road to Summer Fest 2020.
Så, borde vi ha ställt in finalen 2021 och säga “förlåt men du vet Covid” till våra hårt arbetande finalister? Knappast! Vi har en 2-dagarsfestival och således 2 spelplatser vi kan frigöra. Med andra ord; Självklart ska vi ha en Road to Summer Fest 2021!

Mer information om den framflyttade finalen 2020 och när det är dags att skicka in sina bidrag till 2021 kommer vi att återkomma med. Anmäl dig till vårta nyhetsbrev och se till att följa oss på sociala medier för att inte missa kommande nyheter och uppdateringar.

FINALISTER

Över 50 band skickade in sina bidrag till vår jury som valde ut deras 15 favoriter för onlineomröstningen. De två banden med flest röster har fått deras plats i finalen säkrad. Men glöm inte, att det är totalt 3 platser i finalen. Vi rekommenderar att involverade band ska engagera sina fans och praktisera deras marknadsföringskunskaper. För att när det väl gäller är det inte bara rösterna som räknas. Detta eftersom den sista platsen tilldelas ett band utvalt av juryn. Ett band som kommer väljas, inte bara utifrån deras musik men också utifrån deras ansträngningar för att nå ut och marknadsföra sig. Kunskap och talang är nämligen nästan precis lika viktigt som att faktiskt skapa bra musik nu för tiden. Så, en lång historia kort; här är Road to Summer Fest finalister:

FINALISTER 2020

ARTIFICIAL SKY

[SE]

AS WE BURN

[SE]

FINALISTER 2021

KERBERA

[SE]

UNI/VS

[AUS]

Jury

Vår jury består av fem personer med år av erfarenhet, ifrån olika delar av musikindustrin:
Stoffe ’Stoffe’ Johansson – Grundare av High 5ive Music, Festivalgeneral, Artistmanager and Bokningsagent.
Jesper Johansson Jungermark – Bokningsagent på Revival Booking och Organisatör av hundratals konvertera över åren.
Marica Svensson – Marknadschef på Fifth Island Music (en del av Sony Music Entertainment).
Robert Kukla – Producer hos Studio Fredman och CEO på Obsidian Recording Studios.
Sara Karlsson – Musikjournalist på Gaffa Magazine.

Prizer & Sponsorer

Bortsett från den fantastiska möjligheten att få dela scen med band som While She Sleeps, Neck Deep, Crystal Lake, Knocked Loose och många fler, så får också det vinnande bandet 25 merch T-shirts med egen custom made design av den talangfulla Aaron Finch.

T-shirts upptryckta av det högkvalitativa och UK-baserade företaget Pins & Knuckles Merchendise. Deras portfolio innehåller arbeten gjorda åt band som Slipknot, Blink 182, Neck Deep, While She Sleeps och många fler.

Och, till sist får bandet också en Promo Shoot under festivalhelgen, med en erfaren fotograf, som kommer att avslöjas längre fram.